Script support IE Browser

Največja prireditev v občini Sodražica je tudi letos za nami. Trije dnevi: Psoglavska noč, Dan športa in Večer na trgu ter Tržni dan, ki predstavljajo skupaj Psoglavske dni, so bili tudi letos odlično izpeljani, kar so nagradili tudi obiskovalci z množičnim obiskom. Zlasti v nedeljo na Tržni dan je več tisoč ljudi od blizu in daleč prišlo v Sodražico, kjer so si ogledali sejem suhe robe in rokodelstva, se ustavili pod šotorom, kjer je čez celi dan potekal bogat in zanimiv program in si privoščili katero od specialitete iz pestre kulinarične ponudbe.
Osrednji del prireditve je bilo slovesno odprtje s povorko, pozdravnim nagovorom župana Blaža Milavca in slavnostnim govorom predsednika Državnega sveta RS Marka Lotriča, ki je med drugim pohvalil organizacijo tržnega dne, podporo rokodelstvu ter okorajžil Sodražane, da naj nadaljujejo z ohranjanjem te in podobnih prireditev, tradicij in običajev.

Kulturnemu programu, ki so ga obogatili ribniški pihalni orkester, domače mažoretke, vokalna skupina Anamanka iz Ribnice, otroška folklorna skupina Lončki iz Dolenje vsi, igralki iz DU Sodražica ter harmonikaši Urška iz Zamostca, je sledil glasbeni oz. zabavni del. Tu so Sodražico dvignili legendarni Orleki, popoldan pa še ansambel Banovšek, še posebej, ko je zaigral katero Miheličevo.

Lepo so bili obiskani tudi drugi dogodki, še zlasti Večer na trgu, kjer so nas zabavali mladi igralci iz dramske skupine MKS in vedno odlični domači tamburaši. Kljub nekoliko slabšemu vremenu je bila pestra tudi športna sobota, kjer se je več ekip pomerilo v malem nogometu, odbojki na mivki in košarki, posamezniki pa še v badmintonu in namiznem tenisu. Pri slednjem je bila mednarodna zasedba, saj so poleg domačih igralcev tekmovali tudi gostje iz Hrvaške, Italije in Izraela.

Prireditev so spremljali tudi mediji, njihove prispevke pa si lahko ogledate na povezavah:

- Posnetek prenosa v živo - R kanal

- Tržni dan v Sodražici je bil zelo prijeten - MorelTV

- Psoglavski dnevi v Sodražici - Morel TV

Začenjajo se Psoglavski dnevi v Sodražici  - Dolenjski list

 

 

NUJNI KONTAKTI

Center za obveščanje: 112

Dežurna služba Hydrovoda: 01 893 81 70
Okvara na vodovodu: 051 319 800

Okvara na vročevodu: 041 727 379

Dežurna služba Komunala Ribnica: 01 835 90 80
Cestna služba: 041 903 109 

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Dobrepolje, Loški Potok, Sodražica in Velike Lašče: 01 320 42 08

Zdravstveni dom Ribnica: 01 837 22 00

Koledar dogodkov

LOKALNE VOLITVE 2022

Občina Sodražica | Lokalne volitve 2022

Suhorobar

Občinsko glasilo Občine Sodražica

Občina Sodražica | Suhorobar revije

Evropski projekti

Občina Sodražica | Povezava na spletno stran Evropski sklad za regionalni razvoj

Občina Sodražica | Evropski projekti LAS

Facebook

Facebook | Sledi nam na Facebooku

Vreme

giweather joomla module