Script support IE Browser

Letošnji Psoglavski dnevi s tržnim dnevom so za nami. Pestro dogajanje z bogatim programom je zaznamovalo konec tedna v Sodražici. Psoglavska noč, tokrat v organizaciji PGD Žimarice-Globel-Podklanec, je navdušila množico obiskovalcev z nostalgično skupino Crvena jabuka. Sobotni dan športa je postregel s pestrim športnim dogajanjem, ki je privabil številne rekreativne tekmovalce od blizu in daleč. Največ ekip do sedaj se je pomerilo v namiznem tenisu, košarki, odbojki na mivki in malem nogometu, ki se je letos prvikrat odvijal tudi z ženskimi ekipami. Sobota zvečer pa je tradicionalno privabila ljubitelje melodij sodraških tamburašev in smeha dramske skupine Mladinskega kluba Sodražica.

V nedeljo pa smo praznovali že 18. tržni dan v Sodražici. Spomin na nekdanje sejme, ki so se tedensko dogajali v Sodražici od poznega srednjega veka dalje, predstavlja sodobni tržni dan, zanimiv preplet tudi etnoloških, kulturnih in zabavnih vsebin. Tako je bilo tudi letos. Poleg uradnega dela smo lahko videli nastop različnih folklornih in glasbenih skupin. Na koncu pa so nas zabavali Andrej Šifrer s skupino The Riverbend in domači ansambel Roka Žlindre. Poleg programa na odru je tržni dan postregel s številnimi izdelovalci domače obrti in rokodelstva. Prireditev pod taktirko Turističnega društva Sodražica in v sodelovanju z drugimi društvi in posamezniki, ob podpori Občine Sodražica in številnih sponzorjev, je počastil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. V svojem nagovoru je poudaril pomen ohranjanja obrti in rokodelstva. Zlasti pa je izpostavil vlogo in doprinos tudi majhnih lokalnih skupnosti k bogastvu in napredku domovine ter pozval k ohranjanju takšnih tradicij kot je tržni dan. Kot minister, pristojen za šport, ni mogel iti mimo aktualnega dogajanja, zato je na koncu pozval k navijanju za Slovenijo na današnji tekmi s Portugalsko. Gostitelj župan Blaž Milavec pa je pred tem v uvodnem pozdravu ministra, poslanca Predraga Bakovića in vse goste ter obiskovalce popeljal v zgodovinsko ozadje tržnega dne ter orisal gospodarsko in siceršnje stanje v občine in izzive, pred katerimi stoji sodraška lokalna skupnost. 

Obiskovalce je sproščeno vzdušje ob zabavnih aktivnostih pod okriljem Mladinskega kluba Sodražica pričakalo tudi v Kostanjevem parku.

IMG 7140

NUJNI KONTAKTI

Center za obveščanje: 112

Dežurna služba Hydrovoda: 01 893 81 70
Okvara na vodovodu: 051 319 800

Okvara na vročevodu: 041 727 379

Dežurna služba Komunala Ribnica: 01 835 90 80
Cestna služba: 041 903 109 

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Dobrepolje, Loški Potok, Sodražica in Velike Lašče: 01 320 42 08

Zdravstveni dom Ribnica: 01 837 22 00

Koledar dogodkov

pon tor sre čet pet sob ned
1
2
5
6
8
9
10
13
15
16
17
18
19
22
23
24
25
27
28
29
30
31

LOKALNE VOLITVE 2022

Občina Sodražica | Lokalne volitve 2022

Suhorobar

Občinsko glasilo Občine Sodražica

Občina Sodražica | Suhorobar revije

Evropski projekti

Občina Sodražica | Povezava na spletno stran Evropski sklad za regionalni razvoj

Občina Sodražica | Evropski projekti LAS

Facebook

Facebook | Sledi nam na Facebooku

Vreme

giweather joomla module